CHP'den alternatif kutlamalar

CHP

Bandırma CHP ilçe örgütü, Demokratik kitle örgütleri ve TGB li gençlerin katılımı ile alternatif Cumhuriyet bayramı kutlaması yaptı.

Bandırma CHP ilçe örgütü resmi bayramlara getirilen kısıtlama sonrası gelenek haline getirdiği kutlamaları Demokratik kitle örgütleri ve TGB li gençlerin katılımı ile bu bayramda da gerçekleştirdi.

Cumhuriyet alanındaki törene büyük katılım oldu. Çelenklerin anıta sunulması ardından konuşan Milletvekili Namık Havutça, Hak ve özgürlüklerin teminatı Cumhuriyetin 91. Yılının Türk milletine kutlu olması dileğinde bulunurken, Laik Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağını vurguladı.

Cumhuriyet alanındaki kutlama ve tebrikler daha sonra katılımcılar tarafından getirilen karanfillerin Ata’nın ayaklarına bırakılması ile devam etti.

CHP de 91. Yıl Pastası

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıl kutlamaları her platformda coşku ile kutlanırken CHP ilçe Örgütü kadın kolları hazırlattıkları 91. yıl dönümü pastasını ilçe Örgütünde kestiler.

Özellikle hanımları büyük ilgi ve katılım gösterdiği 91.yıl pastası, yani Cumhuriyetin 91. Doğum günü kutlaması, Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Eski başkan Sedat Pekel, CHP İçle Başkanı Hüseyin Çeri, meclis üyeleri ve partililer hazır bulundu.

CHP deki Cumhuriyet’in doğum günü kutlamasında ise Belediye Başkanı dursun Mirza konuştu.

Mirza’da, özellikle hanımların laik Cumhuriyetin kazanımları ile yaşamlarını eşit bir şekilde sürdürmenin, hak ve hukukları kendi inisiyatifleri içinde kullanmanın huzur ve güveni içinde olduklarını söyledi.

Mirza, Cumhuriyeti yıkmaya yönelik emellerin ise hiçbir zaman muzaffer olmasının mümkün olmadığını vurguladı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı